3 причини, поради които новите застрахователни агенти се провалят

Средният застрахователен агент не издържа в индустрията. Звучи болезнено, но е фактически точно.

Но защо?

Е, има един тон фактори, които играят важна роля в успеха и неуспеха на всеки пазар, компания, култура, опита е различен, но има три причини, независмо от това. Ето кои са те:


НЕОБХОДИМОСТ ОТ ОБУЧЕНИЕ / ОБРАЗОВАНИЕ Изглежда, че в днешно време всеки, който има малко “предприемачески дух”, може да получи шанса да бъде застрахователен агент. Застрахователните компании нямат изпити или изисквания за подходящо образование, за да постъпи при тях ентусиазирания професионалист, който иска да се включи в застрахователния бизнес. Истината е, че риска, който застрахователната компания поема със застрахователния агент е абсурдно малък, даже нищожен.Повечето средни мениджъри в бизнеса, или както ги наричат регионални мениджъри, или каквато и да е длъжността, която компанията им е лепнала, твърдят същото.За да бъдат успешни в своята роля, те трябва да намерят сериозен талант… или да привлекат големи количества хора, за да се опитат да осигурят застраховки. Кое мислите, че е по-лесно? Култивирането на подходящия талант или залагането на повече, хора с надеждата да се задържат? ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ АГЕНТИ ОЧАКВАТ ПРЕКАЛЕНО МНОГО, ТВЪРДЕ СКОРО СЛЕД КАТО СА ПОДПИСАЛИ ДОГОВОРА СИ Много нови агенти не могат да разберат, че трябва да вложат доста време, енергия, усилия, пот, сълзи, безсъни нощи, празни банкови сметки, гладни дни, за да получат достойни условия за ниво на успех.

Застрахователните компании наемат агенти от всички сфери на живота и ги изкушават и примамват с привлекателността на допълнителен доход. Само си представете какъв ще бъде вашият живот, когато имате клиенти, които ви плащат всеки път, когато тяхната полица се подновява, докато вие просто седите и събирате! Постижимо е, но отнема доста време. Затова не се хвърляйте да напускате основната си работа веднага.

Ако рискувате това да е основната ви работа, важно е да знаете, че няма да разполагате с много свободно време в началото. Не винаги ще успявате да се приберете навреме за вечеря. Може и да загубите няколко прятели.

Младите агенти се нуждаят от наставници и ментори, за да свикнат с типа работа и най-вече с прилагането на правилните инструменти за постигане на добри резултати. Когато вече разполагате със сериозна клиентска листа, може да се замислите дали това да не стане основната ви работа. Ако все още ви харесва…

 

АГЕНТИТЕ СЕ ФОКУСИРАТ ПОВЕЧЕ КЪМ ПАРИТЕ, ОТКОЛКОТО КЪМ ХОРАТА

Не е тайна, че застрахователният бизнес се базира на взаимоотношенията. Защо тогава толкова много агенти се фокусират около комисионите? Да, парите са важни, но за да ги има, трябва да имаме хора, за които да застраховаме, за да получим комисион.

Затова фокусът винаги трябва да е върху хората, а не върху портфейла ви. Когато се фокусирате върху подпомагането на хората и правенето на най-подходящото за тях, бизнесът идва естествено. Когато взимате решения единствено за това, как те влияят върху вашия портфейл, вие се обричате на провал.