10 идеи за подписа в имейла на застрахователния агент

Вашият имейл подпис е чудесна възможност за автоматизиран маркетинг. Ако все още не знаете, имейл подписът е съобщение, което вашата система за електронна поща автоматично добавя в дъното на всеки имейл, който изпращате.

Електронните подписи традиционно се използват, за да ви предпазят от повторно въвеждане на информация за контакт отново и отново, но те представляват и страхотна възможност за разумни агенти, като вас, да пуснете застрахователен маркетинг на автопилот.

Ето 10 чудесни идеи, които да Ви помогнат автоматично да добавите повече маркетинг към всеки имейл, който изпращате…

1. Връзка /линк/ към страницата за “Получаване на оферта”

Някъде на уебсайта на агенцията (или на уебсайта на застрахователната компания) има място, което хората могат да посетят, да попълнят информация и да получат оферта.

Свържете ги към тази страница!

Използвайте силен призив за действие като “Щракнете тук, за да получите безплатна застрахователна оферта” или подобно.

2. Препоръчване на приятел

Имате ли бутон в уебсайта си, който позволява на хората да препоръчат на приятел? Може да прикрепите линк/бутон в подписа си, но не е най-страхотната стратегия при подпис на имейли, защото карате някой да напусне електронната си поща (където е цялата информация за контакт), за да отиде някъде другаде.

Затова какво ще кажете за използването на нещо подобно вместо това:

Имате приятел, който иска да спести пари? Препратете този имейл до него с моята информация за контакт и вашето мнение за моите услуги. Приятелят ви ще ви благодари, че му спестявате пари, а аз ще ви благодаря за комплимента.

Вярно, че е малко дълго … съкратете го за подписа си.

3. Връзка към социалните ви профили

Увеличете вашите фенове във Facebook, Twitter Followers или LinkedIn Connections с прости линкове към вашите профили.

Разрастването на социалните ви мрежи помага за укрепване на връзките, защото дори и хората да не се свързват с вас, те все още могат да научат повече за вас самите, и да получат социалното доказателство, когато видят всички останали хора, с които сте свързани.

Не хвърляйте просто линкове, а обяснете защо трябва да се свързват с вас.

4. „Попитайте как…“

Опитайте да бъдете малко загадъчни и да започнете разговор за продажби с нещо като:

Попитай ме как спестих 100 лева за 5 минути” или “Питай ме как да получиш безплатна застраховка за цял живот“.

Имате идеята. Просто напишете нещо по-добро от тези примери…

5. Оферта с хумор

Ако смятате да използвате цената, за да направите оферта, не я натрапвайте, поднесете я с хумор.

Всички получават достатъчно оферти от хора, които мислят, че спасяват света с по един статус от време на време във Facebook.

Опитайте се да натрапите и вероятно ще ви мразят, но предизвиквайки смях ще ви харесат, ще ви вярват и вероятно ще купят.

Алфред Герхардс /тренер по хумор/ е категоричен, че чувството за хумор силно повишава продуктивността: „Хората, които умеят да се шегуват, имат по-добри професионални резултати.”

6. Приложения за динамичен подпис

Ако искате подписите ви да бъдат по-динамични, има приложения, които ви помагат, за да създавате динамични имейл подписи, които автоматично да вмъкват неща като последните ви “чуруликания”, случайни цитати или информация за “на този ден в историята”.

Примерно приложение е Wisestamp, но аз все още не съм се регистрирала, така че, ако имате някаква обратна връзка, моля да я добавите като коментар.

7. Връзка към видеоклип в YouTube

Ако сте направили видеоклип за вашата агенция или има интересна реклама от застрахователната компания, с която работите, свържете я към подписа си.

8. Поднасяне на информация

Имайте предвид, че това, което обезпокоява застрахователния агент, не е задължително да обезпокоява и останалите хора.

Нещо като: “Знаете ли, че едва 5 % от жилищата в Р. България имат сключена имуществена застраховка, като за сравнение може да се посочи, че обхвата на страните членки на ЕС е близо 90%“, вероятно ще бъде пренебрегнато от всички.

Но нещо като “Знаете ли, че можете да сключите имуществена застраховка за по-малко от левче на ден “може да привлече внимание.

По-лесно е да привлечете вниманието на някого, когато говорите за парите му.

9. Връзка към онлайн ревюта

Положителните онлайн ревюта за вас и вашата застрахователна агенция в социалните мрежи и Google, могат да увеличат трафика към сайта ви, както и телефонните обаждания, защото изглеждате по-надеждни.

Ако сте уверени в качеството на услугата си, добавете връзка директно към нея, за да улесните хората в преглеждането.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Ще е необходимо да изтриете тези връзки от вашия подпис, преди да изпратите имейли до неудовлетворени клиенти. Поне, докато не ги спечелите.

10. Не прекалявайте

Може да ви харесат всички тези идеи, но не ги прилагайте наведнъж.

Ако дадете на хората твърде много възможности, те просто ще игнорират всичко.

И още един недостатък, за който може и да не се замислите веднага: Прибавянето на твърде много връзки в подписа ви ще направи по-вероятно вашите имейл съобщения да завършат в папката SPAM на получателите.

Разбира се, може да имате повече от една връзка, но повече от 3 вероятно няма да е мъдро.

Други идеи?

Имате ли идеи за подпис, които не са споменати, или въпроси за изброените? Можете да ги споделите в коментар!