Застрахователнят агент – не просто услуга, а опит

Казвайки просто „Ние предлагаме най-доброто обслужване“ е меко казано глупаво. Така е, защото кой би си признал, че предлага най-лошото обслужване, но въпреки това трябва да работите с него? Никой!!!

Затова трябва да се постараете да бъдете различни и да създадете опит, който е уникален за вас. Изграждането на положително отношение и комуникация с клиентите е нещото, което създава доброто впечатление.

Стъпка 1 – Записвайте си, качвайте в облак или на коктейлна салфетка – но трябва да бъде записано.Разполагайки с информация за клиента под ръка ще си спестите много време. Контрола на тази информация ще ви помогне за адекватна реакция към създадена ситуация. Ако разчитате само на паметта си, то тогава сте обречени – „Написаното остава, думите отлитат“.

Стъпка 2 – Уверете се, че вашата реалност съответства на възприятието, което искате хората да получат. Вероятно ви е попадала поговорката „Всичките ни познания произхождат от нашите възприятия”.

Идеята е, че вие като застрахователен агент трябва да сте полезни, приятелски настроени и да разполагате с идеалното решение при възникнали проблеми. И не думите, а действията ви ще го докажат.

Стъпка 3 – винаги търсете обратна връзка.

Поддържайте контакт с клиентите по имейл. Свържете се с хората, които не са отговорили на имейлите ви и ги попитайте защо. Отговорът им ще ви насочи към правилния подход към тях. Може да не обичат имейли. Може да обичат да получават информация с обикновена поща или текстови съобщения по телефона, или просто обаждане. Никога няма да знаете със сигурност ако не попитате. Веднъж след като вече знаете как, можете да персонализирате комуникацията си и да отговорите на нуждите на клиента.